ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Oriental

Ήχοι και μελωδίες της ανατολής! Η πιο αρχαία τέχνη του χορού μια και η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Σύμφωνα με κάποιες θεωρίες προέρχεται από τις τελετουργίες γονιμότητας της κεντρικής Αφρικής, της μέσης Ανατολής και της Μεσογείου ή από τις τελετουργίες προς τιμήν των Θεών της γονιμότητας (όπως η Αστάρτη, η Αφροδίτη κ.λπ.). Γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, οι κινήσεις του οριεντάλ, ξεκίνησαν για να βοηθάνε τις γυναίκες στη γέννα, αλλά στο πέρασμα των αιώνων, εξακολουθούν να προσφέρουν σωματική αρμονία και εσωτερική ομορφιά.!
Διδάσκoυν η Άννα Δημητράτου και η Μαρία Μαγδαληνή

Oriental Show

Ένα μάθημα αφιερωμένο σε Τεχνικές που αφορούν στη δημιουργία Show, πώς μπορούμε δηλαδή να σταθούμε σε μια σκηνή και να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας σαν έναν ολοκληρωμένο επαγγελματία χορευτή.
Το μάθημα αυτό είναι ένας συνδυασμός παραδοσιακού oriental και δυναμικής κινησιολογίας. Θα μάθουμε να επιλέγουμε σωστά τα accessories με σκοπό να κερδίσουμε, να καθηλώσουμε και να εντυπωσιάσουμε το θεατή. Θα διδαχθούμε επίσης τα μυστικά για μια πετυχημένη συνταγή παρουσίασης oriental solo. Εδώ εκπαιδευόμαστε σαν σολίστ.
Το μάθημα απαιτεί ένα καλό επίπεδο χορευτικών ικανοτήτων.
Διδάσκει η 'Αννα Δημητράτου

Oriental Fitness

Ένας μοναδικός συνδυασμός που στοχεύει στο τέλειο σώμα αλλά και την ψυχική και σωματική εκτόνωση.
Συνδυάζει το oriental που είναι ο αρχαιότερος τρόπος εκγύμνασης του γυναικείου σώματος με γυμναστικές ασκήσεις που οδηγούν σε ένα ιδανικό αποτέλεσμα που θα διαπιστώσετε πολύ σύντομα.
Στόχος μας είναι ενισχύσουμε το «κέντρο» αλλά και να δώσουμε χάρη και ελαστικότητα στην κίνηση με ενδυνάμωση και αναπνοές. Όλο το σώμα βρίσκεται σε δράση καθώς γυμνάζουμε χέρια, πόδια, αυχένα, πλάγιους, κοιλιά και πλάτη. Και όλα … χορευτικά…. με μουσικές που σε μεταφέρουν στη μαγεία της Ανατολής!!
Διδασκαλία: Άννα Δημητράτου

Bollywood Dance

Το bollywood dance είναι ο άλλοτε κεφάτος και ρυθμικός, άλλοτε ερωτικός και νοσταλγικός χορός που βλέπουμε στις ινδικές ταινίες.Συνδυάζει στάσεις κλασσικών ινδικών χορών με κινήσεις παραδοσιακών ανατολίτικων χορών, καθώς και στοιχεία από jazz, hip hop και musical dance.H μοναδική feel-good ατμόσφαιρα που δημιουργεί τον έκανε τόσο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο! Περισσότερες πληροφορίες για την 1st Bollywood Dance Academy Greece θα βρείτε εδώ!
Διδάσκουν: Άννα Δημητράτου, Sumon Rudra

Bollywood Commercial:

Ένα Bollywood μάθημα με επιρροές από hip-hop, jazz, locking, popping, breakdancing, krumping αλλά ακόμα και μπαλέτο και latin χορούς. Γενικά το commercial dance είναι ένας σούπερ σέξι και σούπερ διασκεδαστικός χορός.
Μας βοηθάει να τονώσουμε και να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την αντοχή και την ισορροπία μας. Είναι πολύ ευέλικτο πρόγραμμα καθώς μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.
Στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε την δυναμική ενέργεια των αρχέγονων παραδοσιακών ινδικών ρυθμών σε συνδυασμό με τη ροή και τη χάρη του σύγχρονου Bollywood, για την ισορροπία.. ψυχής, μυαλού και σώματος... Διδάσκει ο Sumon Rudra.

Κλασσικός Ινδικός Χορός :

Ο Bharata Natyam είναι ένας κλασικός Ινδικός χορός που συνδυάζει μια καθαρά ρυθμική τεχνική, με τη θεατρική έκφραση και μίμηση αρχέγονων μύθων, συναισθημάτων και ιδεών.
Τα ρυθμικά χτυπήματα των ποδιών
Τα γεωμετρικά σχήματα του σώματος και η ταχύτητα,
Η συμβολική γλώσσα των χεριών και του προσώπου,
Η αναπνοή και η εναλλαγή κίνησης κι ακινησίας,
Η μουσική δεινότητα κι ο λόγος,
Η θεατρική περιγραφή μύθων, ξετυλίγουν τους προσωπικούς μας μύθους σε μια διαδικασία ψυχοσωματικής κάθαρσης, και ισορροπίας. Η διαδρομή είναι πάντα Χορευτική, ινδικά Χρωματιστή, Χαρούμενη και ιδιαίτερα Θεραπευτική!
Διδάσκει η Κλεονίκη Καραχάλιου

Tribal Fusion Bellydance:

Διδασκαλία: Ελισάβετ Δακουτρού

Το Tribal Fusion Bellydance είναι μια σύγχρονη δυτική μορφή χορού που αναπτύχθηκε από το πάντρεμα του American Tribal Style (ATS) και του American Cabaret bellydance, στυλ χορού που αναπτύχθηκαν στην Αμερική και έχουν τις ρίζες σε χορούς της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής. Πολύ συχνά οι χορευτές ενσωματώνουν στοιχεία από διάφορους χορούς όπως hip-hop, popping, μοντέρνο/σύγχρονο χορό, flamenco, κλασικό ινδικό χορό κ.α.

Το μάθημα αυτό ξεκινάει με ένα διεξοδικό ζέσταμα για την προετοιμασία του νου και του σώματος και συνεχίζει δουλεύοντας πάνω στην τεχνική του tribal fusion μέσω ασκήσεων και συνδυασμών για δυναμικές και ξεκάθαρες απομονώσεις αλλά και λυρισμό και ροή στην κίνηση. Ο τρόπος δουλειάς που θα χρησιμοποιηθεί θα έχει επίσης στοιχεία από την φιλοσοφία του σύγχρονου χορού, έτσι ώστε ο μαθητής να αποκτάει μια πολύπλευρη εικόνα και αίσθηση του τρόπου που κινείται. Το μάθημα ολοκληρώνεται με την ένταξη όσων δουλεύτηκαν σε χορογραφία και με αποθεραπεία για την επαναφορά του σώματος στην αρχική κατάσταση ηρεμίας.

FAT CHANCE BELLY DANCE® STYLE/FCBD®S

(AMERICAN TRIBAL STYLE/ATS)

Διδασκαλία: Μαρία Ιωσήφ

ΤΟ FCBD®Style είναι μια από τι πιο σύγχρονες μορφές του Belly Dance και βάση για πολλές νεότερες μορφές του, όπως το tribal fusion belly dance. Σε κάθε του πτυχή, έχουμε  ένα πάντρεμα στοιχείων των παραδόσεων και κουλτουρών της Β. Αφρικής και της Ινδίας, του Belly dance και του Flamenco και πολλών άλλων επιρροών. Είναι μία χορευτική γλώσσα, ένα σύστημα βημάτων και σχηματισμών, με προορισμό κυρίως τον ομαδικό αυτοσχεδιασμό και απευθύνεται σε κάθε ηλικία και σωματότυπο.

Στο μάθημα, θα εστιάζουμε στην τεχνική και την χρήση των βημάτων και των σχηματισμών, στην επιλογή της μουσικής, στην τεχνική και την λογική του αυτοσχεδιασμού, της χορογραφίας και της επικοινωνίας, θα μάθουμε πώς να χειριζόμαστε τα props, να επιλέγουμε την κατάλληλη μουσική, να συνδυάζουμε και να επιλέγουμε τα σωστά αξεσουάρ και να φτιάχνουμε σωστά και όμορφα κουστούμια, καθώς επίσης να "χτίζουμε" μια όμορφη παράσταση. Θα ενδυναμώσουμε το σώμα μας, την αντίληψή μας στον χώρο, την εκφραστικότητα μας και την θηλυκότητά μας.

Indian Fusion Bellydance:

Ένα μοναδικό μάθημα στο οποίο συνδυάζονται αρμονικά οι Κλασσικοί Ινδικοί χοροί (Kathak, Odissi, Bharatanatyam) με Χορούς της Μέσης Ανατολής.
Η διδασκαλία επικεντρώνεται σε μοτίβα των χεριών, στην εκμάθηση των βασικών μούντρας των Ινδικών Χορών, αλλά και στις κινήσεις και την τεχνική του Bellydance. Το αποτέλεσμα είναι όμορφες Indian Fusion χορογραφίες!
Διδάσκει η Άννα Δημητράτου

Oriental για Παιδιά:

Πάντα με σεβασμό και ευαισθησία στην ηλικία των παιδιών, στο μάθημα αυτό θα διδαχθούν κινήσεις από όλα τα είδη του Oriental και μουσικούς ρυθμούς της Ανατολής πάνω σε κλασσικά και σύγχρονα τραγούδια , καθώς επίσης και πως θα χρησιμοποιούν τα props σε μια χορογραφία.
Σκοπός είναι τα παιδιά να αποκτήσουν μουσικότητα, συγχρονισμό, ελαστικότητα στο σώμα και πάνω από όλα να διασκεδάσουν!!!!!
Το μάθημα ξεκινάει με ένα 10λεπτο ζέσταμα πάνω σε βασικές κινήσεις του Oriental.
Στα επόμενα 45 λεπτά θα διδαχτούν τεχνικές και βασικές αρχές του χορού αυτού, μικρούς χορευτικούς συνδυασμούς καθώς επίσης και χορογραφίες που θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια της χρονιάς.
Το μάθημα ολοκληρώνεται με αποθεραπεία και παιχνίδι που αποτελεί βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης των παιδιών.
Διδάσκει η Άννα Δημητράτου

Bollywood Dance Kids

Ετοιμαστείτε να χορέψουμε στους ρυθμούς του Bollywood !! Στο Bollywood Kids τα παιδιά θα μάθουν να χορεύουν στους ρυμθούς των τελευταίων επιτυχιών του Bollywood.
Το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει τα παιδιά να χτίσουν ένα υγιές σώμα και θα τους δώσει τη δυνατότητα να μπορούν να αφομοιώνουν καλύτερα και γρηγορότερα οποιοδήποτε είδος χορού στο μέλλον. Το Bollywood είναι μια μίξη χορών από την Ινδία και ολόκληρο τον κόσμο. Τα παιδιά θα μάθουν διάφορα είδη χορού εξερευνώντας παράλληλα και μια καινούρια κουλτούρα. Κάθε τάξη έχει διάρκεια 1 ώρα με διαλείμματα 2-3 λεπτών για ξεκούραση και νερό.
Περιγραφή μαθήματος:
• Κάθε τάξη θα ξεκινά με ασκήσεις για ζέσταμα/παιχνίδι για τα 10 πρώτα λεπτά
• Στα επόμενα 45 θα διδαχτούν τεχνικές και χορογραφίες με τις τελευταίες επιτυχίες του Bollywood.
• Το μάθημα ολοκληρώνεται με 5 λεπτά αποθεραπεία/παιχνίδι.
Διδάσκει η Άννα Δημητράτου.

Hip Hop Kids:

Το Street dance αναφέρεται σε χορούς οι οποίοι έχουν εξελιχθεί κυρίως σε δρόμους αλλά, επίσης σε πάρτι, νυχτερινά κέντρα και σχολεία. Τα βασικότερα είδη χορού υπό των όρο street dance είναι το Hip Hop, το Popping και το Breakdance.
Παρότι θεωρούνται χοροί αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα, εκφράζονται μέσα από μια σειρά συγκεκριμένων βημάτων και τεχνικών, η οποία πολλές φορές ενθαρρύνει την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση μεταξύ του κοινού και των άλλων χορευτών.
Ουσιαστικά αποτελεί ένα κράμα πολλών χορευτικών ειδών, με ρίζες στους αφρικανικούς χορούς και στοιχεία μπαλέτου και τζαζ. Το hip hop, είναι παράλληλα ένας εξαιρετικός τρόπος εκγύμνασης και άσκησης ολόκληρου του σώματος, αφού γυμνάζονται όλοι οι μύες και η σπονδυλική στήλη, αλλά και η καρδιά μας, γιατί το hip hop (όπως όλοι οι χοροί) είναι και αερόβια άσκηση.
Από το πρώτο κιόλας μάθημα διαπιστώνει κανείς ότι εκτός από μία εξαιρετική άσκηση ολόκληρου του σώματος, το hip hop, προσφέρει και μία «ανάσα» από τους ταχύτατους ρυθμούς της καθημερινότητας σε μικρούς και μεγάλους.
Διδασκαλία: Ισμήνη Σταματογιάννη

Pilates:

«Σε δέκα προγράμματα θα παρατηρήσετε τη διαφορά, σε 20 θα τη δείτε και σε τριάντα, το σώμα σας θα έχει αλλάξει ολοκληρωτικά». Αυτό συνήθιζε να λέει ο Joseph Pilates αναφερόμενος στην μέθοδό του.
Η μέθοδος pilates είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος σωματικής εκγύμνασης, στην οποία το σώμα γυμνάζεται ως σύνολο, από τους βαθύτερους έως τους πιο επιφανειακούς μυς για αυτό και τα αποτελέσματά του αρχίζουν να φαίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συμβάλει στη σωστή στάση του σώματος, είναι ιδανικό για όλες τις ηλικίες και προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε σώματος.
Διδάσκει: Άννα Δημητράτου

Γιόγκα:

Το Τμήμα αυτό θα ξεκινήσει με βραδύτερη ροή και είναι προσανατολισμένο προς αυτούς που έχουν μυηθεί πρόσφατα στη γιόγκα και προτιμούν μια ελαφρώς ηπιότερη εκγύμναση. Θα χρησιμοποιήσουμε έναν συνδυασμό απλών στάσεων, κίνησης και αναπνοής για να δουλέψουμε πάνω στη δύναμη, την ευελιξία και την ισορροπία. Θα εστιάσουμε στην ευθυγράμμιση για κάθε τύπο σώματος, πράγμα που θα επιτρέψει στους αρχάριους να μάθουν με ασφάλεια τα βασικά.
Αργότερα, μετά από λίγες εβδομάδες, οι μαθητές θα ενθαρρυνθούν να εξερευνήσουν την ανάστροφη κατεύθυνση και να ενσωματώσουν κάποιες ισορροπίες χεριών και βαθύτερα backbends. Αυτό συνιστάται μόνο σε όσους αισθάνονται σίγουροι και ασφαλείς να προχωρήσουν παραπέρα.
Η τάξη είναι εισαγωγική και απευθύνεται σε εκείνους που έχουν λίγη ή καμία εμπειρία με τη γιόγκα, ή σε έμπειρους φοιτητές που θέλουν να επαναλάβουν τα βασικά στοιχεία της γιόγκα. Τα απαραίτητα για τη γιόγκα παρέχονται από το Στούντιο
Διδάσκει ο Σουμόν Ρούντρα